Koldūninė Savičiaus gatvėje: ačiū, bet daugiau ne

Koldūnų 50 minučių laukti neverta. Ačiū.

Iš portalo Laukinės Žąsys

Apie Savičiaus gatvės koldūninę jau buvom rašę. Priminsiu: prasidėjo labai gerai ir buvo pašlovinta. Paskui pradėjo matytis galimybių ribos. Dabar, regis, jau matosi nevykusi vadyba.

Šį kartą pasirinkom ją, nes norėjom, kad kaip McDonald’s, tik kad būtų netoli namų ir be burgerių: greitai ir žinomai. Nes koldūninėje, galvojom, kaip makdonalde – bent jau visada žinai, ką gauni.

Išėjo taip, kad tikrai gavom tą, ko tikėjomės (net ir koldūnai su “sultinuku” lėkštėje, o iš tiesų su drungnu vandenuku, kurio ten visai nereikia – čia mums vieną kartą padavėja sakė, kad tai sultinukas, patys nebūtume sugalvoję; tiesiog mes žinome, kad taip šlapiai jų negalima pateikinėti, reikia nuvarvinti prieš pateikiant). Ir padažų porcijos sumažėjusios: pasak padavėjos, visi koldūnai patiekiami su grietine, bet jei tas antpirštis grietinės turėjo būti pakankamas keturiems valgytojams, tai aš nežinau. Net ir su petruška per vidurį.

Tik gavome ne tada, kada tikėjomės. Koldūnus nešė 50 minučių. Per tuos 50 minučių – nei perspėjimo, kad “ilgai lauksit”, nei atsiprašau, nei, atnešus, “atleiskit, kad taip ilgai užtruko”. Padavėja, akivaizdžiai, nematė, kokia čia problema.

Koldūnus nešė 50 minučių. Pakartojau ir išskyriau kursyvu, nes tai yra nepriimtina. Mums dar pasisekė: salėje sėdėję turistai laukė 1 val. 15 min. (jų pačių sakymu), ir jie garsiai reiškė nepasitenkinimą.

Koldūnai buvo to paties neblogo skonio, bet kai juos atnešė, jau nesinorėjo nieko, tik eiti lauk. Normali šeštadienio popietė buvo gerokai apgadinta.

Kodėl šis apsileidimas nusipelno atskiro įrašo? Greičiausiai todėl, kad pakomentavus apie juos, kažkas nepatingėjo Feisbuke parašyti: girdi, Andriau, daugiau kantrybės, nes kantrybė yra dorybė.

Suprask, jei restoranas dirba blogai, piktintis yra blogas tonas. Reikalauti tinkamo darbo yra blogas tonas. Būti nekantriu yra blogas tonas. Dar kokia nors kvaiša parašys komentaruose (o būtinai parašys): ko taip pyksti, ne pasaulio pabaiga, nusišypsok ir viskas bus gerai.

Matot, ne visiems laikas yra vertas labai mažai, kaip gaujoms atsilupėlių dykaduonių, kuriems jokio skirtumo, ar laukti penkiolika, ar penkiasdešimt minučių. Kai kurie mūsų gyvena didesniu greičiu ir stengiasi daug visko suspėti. Jei nemokate dirbti greitai, pasikabinkite prie durų įrašą “čia mes nieko nespėjame ir dirbame miegodami”, ir viskas bus gerai, kitą kartą žinosime.

Ir apskritai, nuo kada, blyn, angliški supratimai persikėlė į Lietuvą? Anglijoje, kai stotyje iš aštuonių kasų ryte veikia dvi, ir kas nors pareiškia pasipiktinimą kilometrine eile, tai visi rūsčiai nužvelgia besipiktinantįjį: stovėk ir kentėk, kaip visi, ką čia reiškiesi.

Kantrybė nėra dorybė. Kantrybė ir tolerancija apsileidimui gausina apsileidimą.

Koldūninė yra greito maisto restoranas. Jei greitas maistas atnešamas labai lėtai, ir dar be jokių paaiškinimų, tai nėra joks greitas maistas ir restoranas yra netikęs, nes neatlieka savo paskirties.

Ir nereikia čia aiškinti, kad čia ne parduotuviniai koldūnai, kad viską ruošiate šviežiai (o čia jau ištisas kultas atsirado, tik pasiskųsk dėl lėtumo, tuoj pat pradeda vartyti akis ekologinės turgelių krautuvėlių kepyklėlių kiaunės: čia gi jezusmarija šviežias maistas, čia be E, čia nenorėk kad būtų kaip makdonalde). Žinau, kad ruošiate šviežiai. Galima priruošti iš anksto, ir turėsite – koldūnai toks dalykas. Jeigu per daiug rūšių – trumpinkit meniu ir ruoškit mažiau rūšių.

Trumpi patarimai restoranui (kadangi kas jus pamokys, jei ne aš):

1) Jei esami darbuotojai nespėja susitvarkyti su krūviu, reikia pasamdyti daugiau darbuotojų;

2) Jei daugiau darbuotojų pasamdyti nesugebate, reiškia, kažkas blogai jūsų kadrų politikoje ir ją reikia keisti;

3) Padavėjai reikia išaiškinti, kad per ilgai užsitęsus laukimo laikui, reikia bendrauti su klientu, kad jis nesijaustų užmirštas arba, dar blogiau, kad jam neatrodytų, kad apie jį galvoja “sėdi ir tegu sėdi, niekur nesidės“. Tada klientas neišeis piktas iš jūsų restorano. Jei klientas išeina piktas – tai jūsų problema, o ne kliento.

Keturiese pavalgėme už 70,50 Lt. Alkoholio negėrėme. Sumažinu vertinimą nuo trijų iki dviejų žąsų.

Koldūninė, Savičiaus g. 6, Vilnius. Tel. 8 67926259. Feisbuko puslapis

Nuo pirmadienio iki trečiadienio: 11:00 – 21:00, ketvirtadieniais ir penktadieniais – 11:00 – 22:00, šeštadieniais: 12:00 – 22:00, sekmadieniais 12:00 – 20:00.

 

Advertisements

5 comments

  1. basas

    sita vieta viena is is naujuju apsidvasinusiu uzeigu. Uzkaifave nuo idejos, bet jau pavarge nuo rutininio darbo. uzp kiekviena diena minkyt malt bert prieskonius. Geriau pezet ir siurbt kokios coffee inn bizala ir pi※※※t smegenus fb.

  2. lol

    pritariu str.
    ne karta ten buvau siemet, bet kaskart su dideliu neskubejimu susidurdavau – pradedant uzsakymo priemimu, baigiant maisto atnesimu. o juk mazytis kabakelis, nedaug stalu, klientas kaip ant delno ir net vienai padavejai nesunku ten (mano manymu) pasirupint visais. paskutini syk net nesipiktinom laukdami, o stebejomes.

  3. kokia nors kvaiša

    ko taip pyksti, ne pasaulio pabaiga, nusišypsok ir viskas bus gerai.

  4. charlie harper

    Niekad nesuprantu, kas trukdo po 30 minučių atsikelti ir išeiti. Gal geriau liksiu nevalgęs nes dar pusvalandį ar valandą negu lauksiu briednų koldūnų visą valandą ir gausiu šūdinus tešluotus vandeningus pilemenius. Thanks. Next one.
    P.S. O alkanu pabūti tik į naudą, nebent esate Lietuvos Olimpietis kuris maitinasi griežtai pagal režimą tam tikru laiku. Nemanau…..

Komentuoti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: